Indvielse af gravplads for varmestuens folk og andre
18. september 2024

Med taler og fællessang blev en særlig gravplads for varmestuens folk og andre indviet på Assistens Kirkegård i Svendborg onsdag d. 18. september. Den første på Fyn.

Stedet har fået navnet, Hvilestedet.

Den festlige og højttidlige indvielse blev bakket op af bl.a. flere af varmestuens brugere, repræsentanter fra Kirkens Korshær, Svendborg Kirkegårdes bestyrelse og fra Svendborg Provsti.

Højdepunktet var afsløringen af skulpturen, ”Homeless Jesus” af Timothy P. Schmalz. Den er inspireret af Math 25,40b – hvor Jesus siger ”Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig.”  Halbergs Familiefond har støtte etablering bl.a. med skulpturen

Det hele blev rundet af med kaffe og kage serveret på kirkecyklen, som præst, Mai Bjerregaard Andersen, kører rundt i byen på til forskellige arrangementer i forbindelse med sit arbejde som Korshærspræst.

Her et uddrag fra korshærspræstens tale:

”Fællesplænens anonymitet er fint, som eget valg, men ikke som påtvungen konsekvens af et hårdt og barks liv.  Så virker anonymiteten lidt som en streg over det liv som var / en ubetydelighedens steg som hverken harmonerer med erfaringen eller med den kristne forkyndelse.

I Varmestuen skabes relationer og knyttes bånd brugerne imellem og mellem bruger og frivillige og medarbejdere.  Og heldigvis er erfaringen, at hvor mennesker kommer sammen, dér ender vi mennesker ofte med at bliver mennesker i hinanden liv, hinandens næste.

Og kristentroen er troen på, at alle mennesker er skabt i gudsbillede og har betydning og værdi for Gud.  En værdi og betydning, som vi mennesker er forpligtet på i vores omgang med hinanden ikke bare i livet og men også i døden og i den måde vi begraver hinanden på.”

Andre Nyheder

AKTIVITETER